SALMÓ AMB SALSA D'AMETLLES I BRÒQUIL

#Pescados y mariscos 19 noviembre 2020

El peix em fascina !!! Avui et porto una recepta de salmó que està per llepar-se els dits !! El punt del peix al vapor queda espectacular en el nostre Thermomix® !! I la salsa i el bròquil queden espectaculars d'acompanyament. En fi que no m'enrotllo més i anem a l'embolic!!!




Ingredients 


  • 200 g de ceba a quarts

  • 2 grans d'all

  • 2-3 branquetes de julivert fresc (només les fulles)

  • 30 g d'ametlles crues sense pell

  • 30 g d'oli d'oliva

  • 30 g de vi blanc

  • 100 g d'aigua

  • 2-3 pessics de brins de safrà

  • 1 culleradeta de sal

  • 1 pessic de pebre mòlt

  • 1 fulla de llorer seca

  • 150g de nata per cuinar

  • 300g de bròquil (només els ramells)

  • 6 lloms de salmó

  • 30 g de pa sec o torrat

  • 1 cullerada d'ametlles torrades picades.


Procediment


  1. Posa al got la ceba, el porro, els alls, el julivert, les ametlles crues i l'oli. Trosseja 3 seg / vel 5 i sofregeix 10 minuts / 120 ° C / vel cullera.

  2. Afegeix el vi, l'aigua, el safrà, la sal, el pebre i el llorer. Situa el cistell al seu lloc i posa el bròquil (Assegura't que no queden tots els forats tapats perquè pugui circular el vapor.Sitúa el recipient Varoma a la seva posició, unta amb oli, col·loca el salmó repartit entre el Varoma i la safata Varoma i rega´l amb una mica d'oli. Tapa i programa 15 min / Varoma / vel 1. Retira el Varoma i reserva. Retira el cistell amb el bròquil i reserva'l també

  3. Retira del got la fulla de llorer, afegeix la nata per cuinar i programa 1min / 100ºC / vel2 i després tritura 1 min 30 seg / vel 5-10 progressivament. Aboca la salsa en una font i col·loca a sobre els lloms de salmó i el bròquil. Decora amb l'ametlla torrada i serveix immediatament.


Aprofito per recordar-te alguns beneficis de l'salmó que em semblen super interessants



  • Conté àcids grassos omega-3 que contribueixen a disminuir els nivells de colesterol.

  • És una excel·lent font de proteïnes i minerals com ara el iode, magnesi, fòsfor, seleni, ferro i calci, així com d'altres vitamines, les quals ajuden a mantenir en bon estat el funcionament de la tiroide i l'intestí.

  • Augmenta la circulació de la sang perquè aquesta no formi coàguls.

  • La seva alta aportació de vitamina A contribueix a la reparació de teixits musculars i de la pell, així com a combatre infeccions.

  • És excel·lent per a la salut del cervell i la memòria gràcies als àcids grassos Omega-3.


Així que a més de degustar un plat espectacular, et beneficiaràs de totes les bondats d'aquest peix!!


Espero que t'agradi i com sempre, mil gràcies per compartir amb mi aquesta estoneta!!!


Que tinguis un feliç dia!!


Si t'ha agradat aquest contingut, deixa'm un Like al final ;)