PANETS DE CEBA AMB Thermomix®

#Masas, panes y repostería 18 enero 2021

Una de les meves passions, sens dubte, són les masses ... m'encanta fer masses i provar a fer de tot tipus ... 


Busco sempre molta informació, receptes, processos de fermentació, ... 


Un dia trastejant per la blogosfera vaig trobar aquests panets de ceba que estan espectaculars per acompanyar el menjar o pels entrepans. Desde que els vam provar son uns dels nostres preferits!!! El punt de la ceba li dóna un gust boníssim al pa!!




Et deixo la recepta i t'animo a provar-los, ja que són super fàcils de fer i estan boníssiiiiiiiiims!!!



INGREDIENTS


  • 250g de llet

  • 20g de llevat fresc

  • 1/2 culleradeta de sucre

  • 380g de farina de força

  • 2 culleradetes de sal

  • 80g de ceba cruixent


PROCEDIMENT


  1. Posa al vas la llet, el llevat i el sucre i programa 3 min / 37ºC / vel 2.

  2. Afegeix la farina, la sal i la ceba i programa amassar/ 4 min.

  3. Posa la massa en un vol i deixa reposar fins que dobli volum, aproximadament 1 hora.

  4. Divideix la massa en tantes porcions com panets vulguis fer segons la forma. (per fer panets rodons divideix en 10 porcions la massa; per fer panets per bocata divideix en 6-8 porcions). Posa'ls a la safata del forn amb paper d'enfornar i deixa'ls reposar, coberts amb un drap, 35-45 min. més fins que doblin volum.

  5. Preescalfa el forn a 180ºC, escalfor dalt i baix amb vapor, i enforna  30-35 minuts segons forn i mida dels panets.

  6. Retira del forn i coloca'ls a la reixeta perque es refredin. 




SUGGERIMENTS:



  • Si el teu forn no te vapor, posa un recipient amb aigua a la base per crear vapor.

  • Deixa la massa en un lloc càlid sense corrents d'aire per reposar, un bon lloc pot ser el forn apagat ;) 


Espero que t'animis a provar-los i que t'agradin. Mil gràcies per llegir-me i que tinguis una gran setmana