LLUÇ AMB LLAGOSTINS, MUSCLOS I CLOÏSSES EN SALSA DE PORROS AL Thermomix®

#Pescados y mariscos 15 diciembre 2020

Des que vam fer per primera vegada el peix al vapor, al Varoma de Thermomix® , no hem deixat de fer-ho així, queda espectacular i en el punt just, m'encanta!!


Avui et porto una recepta de lluç amb llagostins, musclos i cloïsses fet al vapor i acompanyat de salsa de porros. És absolutament espectacular!!!


La recepta la pots trobar a cookidoo, però jo a més li he afegit els musclos i les cloïsses.


Et deixo la recepta pas a pas, espero que t'animis a fer-la i que t'agradi!!!




INGREDIENTS:


  • 40 g d'oli d'oliva (i una mica més per greixar)

  • 6 lloms de lluç frescos salpebrats (aprox. 180 g c/u)

  • 200 g de llagostins crus sense pelar

  • 30 cloïsses (5 per persona, pots posar més)

  • 30 musclos (5 per persona, pots posar més)

  • 200 g de ceba a quarts

  • 2 porros només la part blanca, a rodanxes

  • 50 g de pebrot verd italià

  • 50 g de vi blanc

  • 250 g de brou de peix
    o bé 250 g de fumet 

  • ½ culleradeta de sal

  • 1 - 2 pessics de pebre mòlt

  • 2 cullerades de maionesa


PROCEDIMENT:


  1. Posa les cloïsses en remull en aigua freda amb sal perquè eliminin la sorra.

  2. Posa l'oli al vas i escalfa 5 minuts / 120 ° C / vel 1. Mentrestant, greixa el recipient i la safata Varoma Col·loca en el Varoma els musclos i les cloïsses i a la safata els lloms de lluç. Tapa el Varoma i reserva.

  3. Afegeix els llagostins i sofregeix 3 minuts / 120 ° C / gir invers / vel 1. Remou els llagostins amb l'espàtula i sofregeix 2 minuts / 120 ° C / gir invers / vel 1. Retira elsa llagostins al cistell col·locat sobre un bol per recollir l'oli.

  4. Afegeix l'oli del bol, la ceba, els porros i el pebrot, trosseja 4 seg / vel 4 i sofregeix 10 minuts / 120 ° C / vel 1.


  5. Afegeix el vi i, sense posar el cubilet, evapora 2 minuts / Varoma / vel 1.


  6. Afegeix al got el fumet, la sal i el pebre. Situa el Varoma en la seva posició i programa 12 minuts / Varoma / vel 1. Retira el Varoma i reserva.

  7. Afegeix al got la maionesa i tritura 30 segons / vel 7. Retira a una salsera. Serveix els lloms de lluç amb els llagostins, els musclos, les cloïsses i rega amb la salsa. Pots posar una mica de cibulet picat per sobre (opcional)


Ja el tens a punt per gaudir d'aquest fantàstic plat!!!


SUGGERIMENTS



  • També podries posar verduretes en comptes de musclos i cloïsses per acompanyar

  • Si el peix es congelat allarguem la cocció 5 minuts més


Si tens qualsevol dubte a l'hora d'elaborar la recepta no dubtis en contactar, estaré encantada d'ajudar-te en el que necessitis.


Si vols adquirir el teu Thermomix® fes clic aquí


Mil gràcies per passar-te per aquí i llegir-me!!


Si t'ha agradat el contingut deixa'm un like al final ;) ;) ;)