ESCUDELLA AMB Thermomix®

#Navidad 08 diciembre 2020

Ja tenim aquí el fred, i que millor que els plats calentets per entrar en calor!!! 


I si és una sopeta encara millor, a qui no li agrada la sopa ben calenteta a l'hivern???? 


Doncs bé, ja estem a les portes de Nadal per lo que avui us porto una recepta d'escudella que vaig trobar navegant per blocosfera i m'ha encantat. Per a mi és el primer plat ideal per nadal i molt complert... ME SUPER ENCANTA!!!!




Et deixo la recepta, pas a pas, perquè puguis gaudir-ne aquest Nadal i tot l'hivern !! A més és super fàcil amb el nostre Thermomix® !!!


INGREDIENTS:

Pilota:



  • 200 gr de carn picada mixta (porc i vedella)

  • 1 ou

  • 1 gra d'all

  • sal

  • 50 gr de pa ratllat

  • julivert


Varoma i safata varoma:



  • 300g de cigrons cuits

  • 300g de patata tallada a daus

  • 300g de col a trossos

  • 200g de botifarra negra

  • 200g de botifarra blanca

  • 1 pastanaga


Cistellet:



  • 1-2 contracuixa (amb os)

  • 1 os de pernil petit

  • 100 gr de cansalada de porc o cansalada o peu de porc

  • 150 g jarret de vedella


Got:



  • 1 porro en trossos grans

  • 1 tros d'api

  • Sal al gust

  • 1500-2000 g d'aigua, fins al màxim de capacitat. Dependrà del model de Thermomix® .

  • 150 g de pasta de galets


PREPARACIÓ:


  1. Posa al got pa, all i julivert i pica 10 seg / vel progressiva 5-10, afegeix al vas la carn picada, l'ou i la sal i barreja 20 seg / vel 5. Forma les pilotes i col·loca-les en la safata Varoma i reparteix tots els ingredients que hi ha a la llista del recipient i safata varoma. 

  2. Esbandeix el got i introdueix al cistellet el pollastre, l'os de pernil, la cansalada i la vedella.

  3. Posa al vas el porro, l'api i la sal. Col·loca el cistellet al seu lloc. Aboca aigua fins arribar al nivell màxim. Situa el recipient Varoma en la seva posició i programa 50 min / temp Varoma / vel cullera.

  4. Treu el recipient varoma. Utilitza l'osca de l'espàtula per extreure el cistell i cola el brou per retirar les verdures i els ossos. Torna a posar el brou al got, omple d'aigua fins al màxim i programa 5 minuts / 100 º / vel 1. Quan estigui bullint, afegeix la pasta i programa el temps indicat en el paquet de pasta / 100º / gir invers / vel 1 .

  5. Serveix la sopa en una sopera i els ingredients del cistell, del recipient Varoma i de la safata Varoma en una font. JA EL TENS A PUNT PER GAUDIR-LO!!!




SUGGERIMENTS: 


En el cistell podem posar la carn que vulguem, com més tinguem més concentrat sortirà el nostre brou. Un cop acabat el pas 4, podem tornar a posar el cistellet en la seva posició i tornar a omplir amb dos litres més d'aigua i tornem a programar 40 min / Varoma / vel cullera. Així podem fer més quantitat de brou. Un cop acabat el barregem amb el brou anterior i si ho hem fet bastant concentrat podrem afegir aigua per allargar aquest brou. D'aquesta manera surt més quantitat (sortiran 4 litres) .També podeu afegir-li un ou dur picat a la sopa.


Si tens algun dubte sobre l'elaboració de la recepta o vols fer-te amb el teu Thermomix® , no dubtis en contactar, estaré encantada d'ajudar-te!


Com sempre, mil gràcies per llegir-me, espero que t'agradi i que ho provis a fer i si t'ha agradat el contingut no t'oblidis de deixar-me un like al final ;) ;) ;) !!!