ESCUDELLA AMB Thermomix®
#Navidad 08 diciembre 2020
Ja tenim aquí el fred, i que millor que els plats calentets per entrar en calor!!!
I si és una sopeta encara millor, a qui no li agrada la sopa ben calenteta a l'hivern????
Doncs bé, ja estem a les portes de Nadal per lo que avui us porto una recepta d'escudella que vaig trobar navegant per blocosfera i m'ha encantat. Per a mi és el primer plat ideal per nadal i molt complert... ME SUPER ENCANTA!!!!
Et deixo la recepta, pas a pas, perquè puguis gaudir-ne aquest Nadal i tot l'hivern !! A més és super fàcil amb el nostre Thermomix® !!!
INGREDIENTS:
Pilota:
- 200 gr de carn picada mixta (porc i vedella)
- 1 ou
- 1 gra d'all
- sal
- 50 gr de pa ratllat
- julivert
Varoma i safata varoma:
- 300g de cigrons cuits
- 300g de patata tallada a daus
- 300g de col a trossos
- 200g de botifarra negra
- 200g de botifarra blanca
- 1 pastanaga
Cistellet:
- 1-2 contracuixa (amb os)
- 1 os de pernil petit
- 100 gr de cansalada de porc o cansalada o peu de porc
- 150 g jarret de vedella
Got:
- 1 porro en trossos grans
- 1 tros d'api
- Sal al gust
- 1500-2000 g d'aigua, fins al màxim de capacitat. Dependrà del model de Thermomix® .
- 150 g de pasta de galets
PREPARACIÓ:
- Posa al got pa, all i julivert i pica 10 seg / vel progressiva 5-10, afegeix al vas la carn picada, l'ou i la sal i barreja 20 seg / vel 5. Forma les pilotes i col·loca-les en la safata Varoma i reparteix tots els ingredients que hi ha a la llista del recipient i safata varoma.
- Esbandeix el got i introdueix al cistellet el pollastre, l'os de pernil, la cansalada i la vedella.
- Posa al vas el porro, l'api i la sal. Col·loca el cistellet al seu lloc. Aboca aigua fins arribar al nivell màxim. Situa el recipient Varoma en la seva posició i programa 50 min / temp Varoma / vel cullera.
- Treu el recipient varoma. Utilitza l'osca de l'espàtula per extreure el cistell i cola el brou per retirar les verdures i els ossos. Torna a posar el brou al got, omple d'aigua fins al màxim i programa 5 minuts / 100 º / vel 1. Quan estigui bullint, afegeix la pasta i programa el temps indicat en el paquet de pasta / 100º / gir invers / vel 1 .
- Serveix la sopa en una sopera i els ingredients del cistell, del recipient Varoma i de la safata Varoma en una font. JA EL TENS A PUNT PER GAUDIR-LO!!!
SUGGERIMENTS:
En el cistell podem posar la carn que vulguem, com més tinguem més concentrat sortirà el nostre brou. Un cop acabat el pas 4, podem tornar a posar el cistellet en la seva posició i tornar a omplir amb dos litres més d'aigua i tornem a programar 40 min / Varoma / vel cullera. Així podem fer més quantitat de brou. Un cop acabat el barregem amb el brou anterior i si ho hem fet bastant concentrat podrem afegir aigua per allargar aquest brou. D'aquesta manera surt més quantitat (sortiran 4 litres) .També podeu afegir-li un ou dur picat a la sopa.
Si tens algun dubte sobre l'elaboració de la recepta o vols fer-te amb el teu Thermomix® , no dubtis en contactar, estaré encantada d'ajudar-te!
Com sempre, mil gràcies per llegir-me, espero que t'agradi i que ho provis a fer i si t'ha agradat el contingut no t'oblidis de deixar-me un like al final ;) ;) ;) !!!