COCA DE FORNER AL MEU ESTIL AMB Thermomix®
#Masas, panes y repostería 15 enero 2021
Ja és divendres!!!! Els meus fills esperen els divendres amb molta il·lusió ja que normalment els faig berenar especial!!! A casa meva, de petita, ja era tradició fer els divendres un berenar especial, i moltes vegades el pare ens preparava una coca semblant a aquesta que us porto avui!
Des que tenim el Thermomix® es molt fàcil preparar berenars d'aquest tipus sense esforç!!!!
Avui els he fet coca de forner al meu estil ;) . Com segur has vist, hi han moltíssimes receptes d'aquesta coca, amb diferents ingredients i diferents quantitats ... Doncs després d'anar provant receptes, i modificant-les, aquesta és la que més ens ha agradat a casa.
Et comparteixo la recepta, que segur t'agradarà moltíssim!!!
INGREDIENTS
- 100 g de llet
- 100 g d'aigua
- 50 g d'oli
- 20 g de llevat fresc
- 35 g de sucre
- 4g de sucre de vainilla
- 400 g de farina de força
- 5g de sal
- Necessitarem un raig d'anís i una mica més d'oli i de sucre per posar per sobre.
PROCEDIMENT
- Posa al vas la llet, l'aigua, l'oli i el llevat i programa 3 min / 37ºC / vel 3
- Afegeix el sucre, la farina i la sal i barreja 10 seg / vel 6. Després programa la funció Amassar / 2 min. Posa la massa en un bol i deixa reposar fins que dobli el seu volum. Mínim 1/2 hora en un lloc sense corrents d'aire.
- Col·loca paper d'enfornar en una safata de forn i estira la massa amb les mans donant-li la forma que vulguis. Pinta tota la superficie amb oli i posa sucre generosament al damunt. Deixa-la reposar un horeta més dintre del forn apagat perquè no tingui corrents d'aire i fermenti millor.
- Preescalfa el forn a 210ºC i cou la coca uns 10-15 minuts (segons forn). Ha de quedar doradeta.
- Quan quedin 2 minuts, posa un raig d'anís per sobre i deixa que s'acabi de fer.
- Deixa refredar a una reixeta i... a gaudir-la!!!!
Espero que t'agradi tant com ens agradada a nosaltres!!! Ja veus lo fàcil que es gaudir d'un bon berenar fet a casa!!!
SUGGERIMENTS:
Les masses que porten llevat (no només aquesta, totes) necessiten temps per fermentar, et recomano que ho facis amb temps, ja que segons la temperatura ambient tardarà més o menos a pujar la massa. Quant més temps les deixem reposar i menos corrents d'aire tinguin millor ens quedaran!! La majoria d'aquestes masses requereixen d'hores de repòs i d'escalforeta per a que quedin esponjoses, tendres i espectaculars!!!
Molt bon cap de setmana i recorda deixar-me un LIKE al final, si t'ha agradat el post ;) !!!
Mil gràcies per passar-te per aquí i llegir-me!!!