SALSA DE CALÇOTS

#Salsas y guarniciones 12 marzo 2020

Ara que estem al temps de les calçotades, de les trobades familiars i d'amics. Que comencem a tenir algun dia de bonança i que ens agrada compartir amb la nostra gent més propera i la que no ho és tant, tinc ganes de compartir-vos aquesta recepta de salsa de calçots, que és espectacular, per a què pugueu sorprendre a tothom que la tasti, i li pugueu recomanar el Thermomix®


INGREDIENTS PER A 1KG DE SALSA:


1 ceba


5 tomàquets madurs


1 cabeça d'alls


400-500 grs d'oli d'oliva verge extra


3 nyores sense tronc ni llavors


150 grs d'ametlles torrades


150 grs d'avellanes torrades


2 alls crus (opcional)


1 culleradeta de pebre vermell dolç


1-2 culleradetes de sal


30-40 grs de vinagre


1. Pre-escalfem el forn a 200


2. Posem a la bandeja del forn, la ceba, els tomàquets i la cabeça d'alls i ho posem al forn entre 30-40 min. Ho deixem refredar i pelem totes les verdures. Reservem en un bol el líquid que pugui haver quedat al la bandeja del forn.


3. Posem un gerra sobre del Thermomix® , engeguem la bàscula i tarem. llavors, pesem l'oli.


4. Posem les nyores , les ametlles i les avellanes al vas, i triturem programant 20 seg/ vel 6.


5. Afegirem els tomàquets, la ceba i tots els alls (tan els escalivats com els crus ) i programarem 15 seg / vel 5 , i anirem augmentant progressivament fins a vel 10.


6. Afegim el pebre vermell, la sal i el vinagre. Amb el cubilet posat, posarem la vel 5, i sense posar temps, anirem afegint l'oli que tenim a la gerra, deixant caure un filet sobre la tapa per a què es vagi emulsionant. Quan acabi l'oli, ja podem parar.


Nota: si la trobem espessa, podem afegir el suquet de la bandeja del forn que tenim reservat, i si encara els volem més claret, hi podríem afegir una mica de brou. També podríem fer la meitat de la recepta, posant la meitat dels ingredients, i utilitzant les mateixes funcions i temps.


Us desitjo una bona calçotada i que pugueu repetir-la molt.  El temps a la vora dels nostres no té preu.


Cordialment


CARME TISELL