PANADONS D'ESPINACS

#Masas, panes y repostería 09 marzo 2020

Ara que estem a la quaresma, us comparteixo la recepta dels panadons , tant típics de la nostra zona, i que fem a casa nostra, any rera any. Serà un plaer per a mi poder-vos ajudar a fer-vos els vostres propis PANADONS. 


INGREDIENTS






MASSA:


2 ous


200 grs cervesa


150 grs d'oli d'oliva


150 grs d'oli de gira-sol


800 grs de farina


1 culleradeta de sal


Farciment:


1 kg d'espinacs frescos nets


2 grans d'all


80 grs de panses ( al gust)


50 grs de pinyons ( al gust)


120 grs d'oli d'oliva


Elaboració:


1. Posem dins del vas, els ous, la cervesa, l'oli d'oliva i el de gira-sol i la sal, i programem 10 se/ vel 3.


2. Afegirem la farina i programarem 30 seg /vel 6 i després utilitzarem la funció d'amassat durant 2 min.


3. Retirem la massa del vas, i la posarem en un bol lleugerament engreixat, i ho reservarem , tapat amb film, a la nevera 30 min.


4.Ara, prepararem el farcit.


5. Posem 1 all i el trossegem 2 seg / vel 7, baixem les restes de les parets del vas cap al fons i posem 60grs d'oli i  sofregim 3 min /120 / vel 1.


6. Afegim 40 grs de panses, 25 grs de pinyons i sofregim 2 min/120/ gir invers/ vel cullera.


7. Posem dins del got 250 grs d'espinacs i ho courem 3 min/120/gir invers /vel cullera, i passat el temps, afegierm 250 grs més d'espinacs i ho courem 4 min/120/ gir invers/ vel cullera . Ho retirem al cistellet per a que perdi l'aigua .


8. Repetirem els passos 5-6-7 amb els ingredients del farciment restants.


9.Escalfem el forn a 200


10. Farem porcions amb la massa reservada, d'uns 70-90 grs, estirarem la massa amb les mans, o bé amb l'ajuda d'un rodet, podem al mig una mica del farciment, que tenim reservat al cistellet, i els anem tancant.


11. Els courem al forn pre-escalfat 20 min , o fins que els vegem rossets, i ja podem servir.


Nota: si els espinacs són grans els tallem abans de posar al vas, si són baby els podem posar sense tallar. També podem sucar-los amb un pinzell , amb oli d'oliva al sortir del forn.


BON PROFIT


CARME TISELL