BESCUIT DE POMA SENSE LLEVAT
#Masas, panes y repostería 13 mayo 2020
Bon dia,
avui us porto una recepta molt cuinada amb Thermomix® , i a la que li dono un toc diferent , per a fer-la més saludable i digestiva. Canviant la farina per una d'integral, el sucre per panela o similar i enlloc de llevat, utilitzarem l'"aquafava" que és el suc dels cigrons cuits, com a llevat. Espero que us agradi.
Ingredients :
•3 ous
•130grs mantega
•100gr. de panela-sucre de coco
•200grs farina d’espelta integral (podríem canviar per una altra)
•4 pomes, tallades a quarts i hi fem tallets a cada quart, sense acabar de tallar.
•1 pot de cigrons d’uns 400grs eco o bé bullits per nosaltres
•30 grs de beguda vegetal
•Una miqueta de sal
Utensilis:
•1 motlle d’uns 24 cm de diàmetre
•papallona
PREPARACIÓ:
1.Preescalfem el forn a 180, dalt i baix.
2.Preparem un bol i disposem el cistellet a dins, posem el cigrons dins el cistellet, d’aquesta manera, recollirem el seu suc.
3.Posarem, dins del got, la mantega, els ous , la panela, la farina , la beguda vegetal i la miqueta de sal.
4.Barrejarem 20seg/vel6 . Posem la barreja en un bol gran i reservem
5.Netejarem el vas, i l’assequem.
6.Posem la papallona i hi afegim el suc dels cigrons.
7.Muntem a punt de neu, 2 min/vel4. Normalment amb aquest temps, és suficient. Podem anar mirant que tingui textura com les clares muntades.
8.Retirem la papallona i anem afegint l’espuma a la barreja reservada, amb l’espàtula i moviments envoltants fins que estigui tot integrat.
9.Posarem la barreja en un motlle, prèviament folrat amb paper de forn, i posarem a sobre els quarts de poma que hem reservat.
10.Enfornarem 40 min, depenent de les pomes i de l’humit que el vegem, hi posarem 10 min més.