Quinoa amb verdures al vapor amb Thermomix® a Lleida
#Pastas y arroces 30 enero 2018
Aquesta recepta és molt fàcil de fer i saludable. Per una part, tenim les verdures amb una cocció al vapor que és una molt bona manera de respectar els seus nutrients. I per l’altra, la quinoa és un aliment amb molts beneficis i propietats per la salut, però hem de tenir en compte que s’ ha de netejar amb molta cura per eliminar les saponines abans de coure-la.
Ingredients:
100 g de pastanaga
100 g de porro
200 g de carabassa
200 g de brócoli
1200 g d’ aigua
1 culleradeta de sal
200 g de quinoa
30 g d’ oli d’ oliva verge extra
2 pessics d’ herbes aromàtiques seques (orenga, alfàbrega, farigola,…)
Elaboració:
1.Netegem la quinoa primer amb aigua calenta, la deixem reposar uns minuts , després l’ escorrem i netegem amb aigua freda fregant-la amb les mans per eliminar les restes de substància tòxica, l’ escorrerem i tornem a posar aigua freda per esbandir. La reservem al cistellet.
2.Posem dins el vas del Thermomix® la pastanaga i trossegem 3 seg/vel 5. Retirem al recipient Varoma i reservem.
3.Posem el porro dins el vas i trossegem 3 seg/vel 5. Afegim al recipient Varoma.
4.Posem la carabassa dins el vas i trossegem 6 seg/vel 4. Afegim al recipient Varoma.
5.Posem el brocoli dins el vas i trossegem 5 seg/vel 4. El posem a la safata del Varoma. Posem la safata damunt del Varoma, tapem i reservem.
6.Posem dins el vas l’ aigua, la sal i introduïm el cistellet amb la quinoa. Programem 10 min/Varoma/vel 2.
7.Situem el Varoma a la seva posició i programem 10 min/Varoma/vel 2.
8.Retirem el Varoma i aboquem les verdures dins un recipient gran. Amb l’ ajut de l’ espàtula retirem el cistellet i aboquem la quinoa junt amb les verdures. Amanim amb l’ oli i les herbes i servim.