Quinoa amb verdures al vapor amb Thermomix® a Lleida

#Pastas y arroces 30 enero 2018

Aquesta recepta és molt fàcil de fer i saludable. Per una part, tenim les verdures amb una cocció al vapor que és una molt bona manera de respectar els seus nutrients. I per l’altra, la quinoa és un aliment amb molts beneficis i propietats per la salut, però hem de tenir en compte que s’ ha de netejar amb molta cura per eliminar les saponines abans de coure-la.



Ingredients:


100 g de pastanaga


100 g de porro


200 g de carabassa


200 g de brócoli


1200 g d’ aigua


1 culleradeta de sal


200 g de quinoa


30 g d’ oli d’ oliva verge extra


2 pessics d’ herbes aromàtiques seques (orenga, alfàbrega, farigola,…)


Elaboració:


1.Netegem la quinoa primer amb aigua calenta, la deixem reposar uns minuts , després l’ escorrem i netegem amb aigua freda fregant-la amb les mans per eliminar les restes de substància tòxica, l’ escorrerem i tornem a posar aigua freda per esbandir. La reservem al cistellet.


2.Posem dins el vas del Thermomix® la pastanaga i trossegem 3 seg/vel 5. Retirem al recipient Varoma i reservem.


3.Posem el porro dins el vas i trossegem 3 seg/vel 5. Afegim al recipient Varoma.


4.Posem la carabassa dins el vas i trossegem 6 seg/vel 4. Afegim al recipient Varoma.


5.Posem el brocoli dins el vas i trossegem 5 seg/vel 4. El posem a la safata del Varoma. Posem la safata damunt del Varoma, tapem i reservem.


6.Posem dins el vas l’ aigua, la sal i introduïm el cistellet amb la quinoa. Programem 10 min/Varoma/vel 2.


7.Situem el Varoma a la seva posició i programem 10 min/Varoma/vel 2.


8.Retirem el Varoma i aboquem les verdures dins un recipient gran. Amb l’ ajut de l’ espàtula retirem el cistellet i aboquem la quinoa junt amb les verdures. Amanim amb l’ oli i les herbes i servim.